Arthur Paes

arthur paes arthurpaes


Man opgepakt om moordplan
17 APR 2016 Bart Mos


17/04/16

Rotterdam - De Rotterdamse politie heeft afgelopen week een 64-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van aanzetten tot moord op de Limburgse vastgoedmiljonair Arthur Paes.
 
Dit bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. De Rotterdammer Jan W. werd afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit voorlopig twee weken vast.

Jan W. is de voormalige directeur van hotel Royal Beach in Accra, de hoofdstad van Ghana. Hij werd zes jaar geleden op verdenking van fraude ontslagen door Paes, de eigenaar van het hotel. Kort daarna werd W. in verdenking gesteld, toen uit een geluidsopname zou blijken dat hij samen met andere ontslagen werknemers een moordaanslag op Paes beraamde. Hierbij werd W. gearresteerd door de Ghanese politie, die twee vuurwapens in zijn woning ontdekte.

 

De recente arrestatie zou betrekking hebben op een nieuw moordplan van W., dat hij samen met een Nederlandse crimineel heeft beraamd. Ook deze keer zou er een geluidsopname bestaan waarop te horen is dat W. instructies geeft om Paes te vermoorden.

Advocaat Siemen van der Eijk bevestigt de aanhouding van W. Maar volgens hem staat het strafrechtelijk onderzoek naar zijn cliënt nog in de kinderschoenen. „De beschuldiging staat allesbehalve vast”, aldus Van der Eijk.

Jan W. ontkent de verdenking aan zijn adres al jaren. De beschuldiging van het beramen van een moordaanslag op Paes zou weer samenhangen met een eerdere beschuldiging van kindermisbruik in Ghana door Paes. Deze beschuldiging werd geuit door W. en zijn Ghanese vrouw. De vrouw is in Ghana veroordeeld tot een celstraf vanwege deze beschuldiging. De publicaties over het vermeende kindermisbruik werden in Nederland door Paes afgelopen jaren diverse malen juridisch aangevochten, maar zonder resultaat.